Bokforside
Boken tar opp for mange temaer, mener anmelderen.

Jeg åpner denne boken om hvordan sykdom kan ha innvirket på politisk lederskap med interesse. Den ble nylig slaktet av pensjonert redaktør Per Egil Hegge i Aftenposten.

Anmeldt av S A Evensen

Anmeldelsen vakte oppsikt fordi den fremsto som et karakterdrap på forfatteren. Er det hold i denne kritikken, som ble innledet med tittelen Kringlen skriver kunnskapsløst om lederes helse. Denne bombastiske påstanden kan ikke bety annet enn at Hegge mener Kringlen ikke er kompetent til å vurdere politiske lederes helse. Det er vrøvl.

Einar Kringlen er på sitt beste når han tolker politikeres og despoters diagnoser ut fra sitt ståsted som nestor i norsk psykiatri. Et problem er naturligvis at forfatteren ikke personlig har møtt noen av dem han skriver om. Det erkjenner Kringlen allerede i innledningen. Faren for feilvurdering er stor.

Jeg mener Kringlen løser den medisinske oppgaven både balansert og klokt. Diagnostikken, basert på opplysninger fra intervjuer og beskrivelser av irrasjonell oppførsel, er interessant og leseverdig.

Les hele anmeldelsen her: Problemet med å ri to hester (Tidsskrift for Den norske legeforening)

Einar Kringlen. Sykdom og politisk lederskap. 341 s, ill. Oslo: Vidarforlaget, 2014. Pris NOK 299 ISBN 978-82-7990-236-2