Ill.foto: Geber86, iStockphoto
Nettet ikke bedre enn standard behandling primærhelsetjenesten, ifølge forskerne. Ill.foto: Geber86, iStockphoto

Deltakerne i en ny, omfattende studie hadde ingen nytte av nettbaserte tiltak myntet på personer med depresjon. – Et lite tilbakeslag for oss som har hatt tiltro til at nettbaserte løsninger kan være til hjelp, sier Lars Lien, leder for Kompetansetjenesten ROP.

Sissel Drag

Hvor effektiv er databasert kognitiv atferdsterapi som tilleggsbehandling ved depresjon, spør forskerne bak studien Computerised cognitive behaviour therapy (cCBT) as treatment for depression in primary care (REEACT trial): large scale pragmatic randomised controlled trial, som nylig ble publisert i British Medical Journal. De britiske forskerne slår fast at nettbaserte tilleggstiltak ikke har noen effekt ved depresjon, noe som står i sterk kontrast til tidligere utførte studier.

Fram til nå har forskning på nettbaserte løsninger ved depresjon blitt gjennomført av de som har utviklet programmene, og deltakerne har selv meldt seg på forskningsprosjektene. Dette har, ifølge forfatterne av den nye studien, ikke nødvendigvis gitt realistiske resultater.

Les hele artikkelen her: Nettbasert terapi hjalp ikke mot depresjon (Nasjonal kompetansetjeneste ROP)